Foci

2015.11.06. 11:19

Az összeomlás után - A sereghajtó otthonában javítana az FC Ajka

Ajka – A múlt heti, hazai 6:0-ás zakó után mielőbb szeretne visszatérni a győzelem útjára az FC Ajka NB II-es labdarúgó együttese, és már szombaton, a Vác otthonában feledtetné a kínos vereséget szurkolóival.

B. Virág Rita

Kapitulált az FC Ajka egykori edzője, Artner Tamás csapata, a Dunaújváros ellen. Jákli Péter szakvezető a 6:0-ás zakót megalázó vereségként jellemezte.

– Semmi előjele nem volt a gyenge szereplésnek. Két hete remek meccsen nyertünk a bajnokság egyik meglepetés csapata, a Budaörs ellen, aztán a mezőny egyik élcsapatának otthonában, Mezőkövesden is becsülettel helyt álltunk. Ezek után a megszokott ritmusban készültünk a presztízs találkozóra, ami aztán rendkívül szerencsétlenül indult. Elcsúszott a védekezésünk és rögvest hátrányba kerültünk a 3. percben – kezdte Jákli Péter, az ajkaiak vezetőedzője. – Szerencsés góllal növelte előnyét a Dunaújváros, ám a félidőben abban bíztam, cserékkel frissítünk és képesek leszünk az egyenlítésre. Aztán pontrúgásból jött a harmadik gól, és ettől kezdve a játékosok sajnos elvesztették a hitüket, nem bíztak magukban. Szétestünk és súlyos vereségbe szaladtunk bele, amit nem lehet megmagyarázni. Nincs más választásunk, a lehető leghamarabb szeretnénk kiköszörülni a csorbát – szögezte Jákli edző.

Az FC Ajka (zöldben Zsirai Martin) már Vácott szeretné kárpótolni szurkolóit a múlt heti fiaskóért
Fotó: Penovác Károly

Az Ajka hétvégi riválisa a sereghajtó Vác lesz, amely eddig mindössze egyetlen győzelmet (–Szolnok 1:0), és két döntetlent (Szeged– 1:1, –Kisvárda 1:1) tud felmutatni nyolc fiaskóján kívül.

– Az tény, hogy eddig nem szerzett túl sok pontot a Vác, azonban az mindenképp említésre méltó, hogy a nyolc vereségéből csupán egy nagyarányú. A többi meccset szoros csatában, egy góllal vesztette el. A héten új edzőt neveztek ki nála – Nagy Tibor egykori váci ikon került a kispadra – ami mentálisan mindig feldobja az adott csapatot, szóval nem mehetünk biztosra, csakis koncentrált, pontos játékkal, jó védekezéssel érhetünk el jó eredményt – vélekedett a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!