Foci

2015.11.19. 19:26

Kiheverték a pofont? Ha nem nyer az FC Ajka, bajba kerülhet

Ajka - "Kicsit meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy egy magyar csapat ilyen mentalitással és ekkora akarattal tud pályára lépni. "

Horváth Gábor

Kérdésünkre Jákli Péter fejtette ki véleményét a magyar labdarúgó-válogatott sikeres Európa-bajnoki pótselejtezőjéről.

Az FC Ajka szakvezetője a nemzeti csapat mentalitását és akaratát rögtön példaként hozta fel saját játékosai előtt.

- Le a kalappal, teljesen megérdemelten vívtuk ki az Eb-szereplés jogát. A játékosoknak szoktam mondani: nem csak úgy lehet nyerni, mint a Barcelona, s tessék, itt a példa. Nagyon sokat számít a megfelelő hozzáállás, koncentráció és ráhangolódás -  fogalmazott a szakember.

Az ajkaiaknak már csak azért is szükségük van az okulásra, mert az NB II-es együttes finoman szólva sincs jó formában. Előző három meccsén csak egy pontot szerzett a gárda, a Dunaújváros elleni hazai pofon (0:6) után a legjobb Veszprém megyei focicsapat alulmaradt (1:2) a sereghajtó Vác otthonában.

Ahogyan Major Norbert (jobbra), az ajkai csapat sem igen találja magát ebben a szezonban
Fotó: Penovác Károly

- A vereségek után az első feladatunk az volt, hogy felhozzuk a játékosokat, akiket érthetően megviselt ez a két találkozó. Kielemeztük a váci meccset, de inkább a következő feladatra koncentráltunk. A Balmazújváros elleni összecsapás sorsdöntő lesz, hasonlóan a többi őszi hazai meccshez. Csak egy eredmény elfogadható: a győzelem. Az utolsó két fordulóban hat pontot akarunk szerezni, minden más eredmény azt jelentené, hogy nem tudjuk teljesíteni a félévi célkitűzést - mondta el Jákli Péter, aki a szombati vetélytárssal kapcsolatban megjegyezte: vendégük fiatal, gyors csapat lesz.

- A Balmazújváros szintén kicsit gödörben van, de emiatt pluszmotivációval fog majd pályára lépni. Vannak hiányzóik, ám úgy tűnik, jól megoldották a helyettesítésüket - tette hozzá az ajkai edző, aki elárulta: sérülés miatt Kovács Gergőre és Stieber Andrásra nem számíthat az összecsapáson.

Az FC Ajka -Balmazújváros találkozó szombaton 16 órakor kezdődik. A bakonyiak egy héttel később a Zalaegerszeg elleni hazai meccsel zárják az őszt.

Egy pont, egy helyezés a különbség

A 15 pontos FC Ajka a 14. helyről várja a sorsdöntő összecsapást. A bal-mazújvárosiak egyetlen ponttal és helyezéssel előzik meg a Veszprém megyei alakulatot. Sowunmiék legutóbb október végén Mezőkövesden szereztek pontot, s bő egy hónapja nyertek (otthon a Budaörs ellen). A Balmazújváros még régebben hagyta el győztesen a pályát, az együttes legutóbb ikszelt (a Soroksárral), előtte viszont egymás után háromszor kapott ki a második vonalban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!