Foci

2015.11.07. 15:06

Újabb pofont kapott az FC Ajka

Vác – A héten edzőváltáson átesett sereghajtó Vác otthonából pont nélkül tért haza az FC Ajka és ezzel visszaesett a tabella hátsó régiójába.

B. Virág Rita

Vác-FC Ajka

2:1 (1:0)

Vác, 200 néző. Vezette: Berke (Pápay, Májer). Vác FC: Palásthy – Görgényi, Dlusztus, Tányéros, Hegedűs – Tóth G., Rusvay (Frank 77.), Tóth B. - Obot, Pölöskei (Kószás 46.), Zsolnai (Magos 67.). Edző: Nagy Tibor.
FC Ajka: Jánosa - Zsirai, Pákai (Zámbó 46.), Császár, Pesti -  Pavlitzky, Gunther  (Stieber 70.) - Sowunmi, Lattenstein, Kovács D. (Major 46.) - Olasz. Edző: Jákli Péter.

Gólszerző: Rusvay (25.), Magos (71.), illetve Olasz (73.).

Sárga lapok: Görgényi a 35., Tóth B. az 57., Palásthy a 62., Magos a 89., ill. Pákai a 15., Zsirai a 74. percben.

Jánosának volt dolga először a mérkőzésen, a 3. percben Rusvay beadása után mentett vetődve a berobbanó támadók elől. A 12. percben Gunther 25 méteres szabadrúgása tévesztett célt, majd Kovács D. baloldali beadása suhant el a kapu előtt. A 20. percben Rusvay 20 méteres lövését blokkolták az ajkai védők a tizenegyes ponton.

A 25. percben baloldali hazai támadásnál Pölöskei fejesét kitornászta Jánosa a sarokból, a kipattanóra Rusvay érkezett és öt méterről a léc alá vágta a labdát, 1:0.

A 30. percben Olaszt gyanús körülmények között szerelték a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 41. percben Olasz visszafejelt labdáját Sowunmi tizenhatról küldte kapura, Palásthy azonban a helyén volt. A 45. percben Sowunmi indította Kovács D.-t, akinek beadásszerű lövése suhant el a kapu előtt.

Az FC Ajka (zöldben Major) hiába fogadkozott, sorozatban második vereségét könyvelhette el 
Fotó: Penovác Károly

A térfélcserét követően, a 48. percben Jánosa mentett kivetődve Obot előtt. A 49. percben Olasz lefejelt labdáját Sowunmi küldte kapura, ám Palásthy ezúttal is jól védett, majd Olasz tizennyolc méteres szabadrúgása suhant el a jobb felső sarok mellett. A 67. percben Sowunmi remekül indította Pavlitzkyt, aki nyolc méterről az oldalhálóba lőtt.

A 71. percben, a pár perccel korábban csereként beállt Magos betört a tizenhatoson belülre és a bal alsó sarokba helyezett, 2:0.

A 73. percben érkezett a szépítés: a kapu elé lőtt labdánál Olasz harcossága gólt eredményezett, nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2:1.

A 77. percben eladott ajkai labdát követően, szintén a csereként beállt Kószás 20 méterről lőtt a bal kapufa mellé.

A hazaiak tizenhatosnál folyt a játék a következő percekben, viszont egy gyors kontrából a Vác előtt adódott lehetőség, Frank azonban a jobb kapufa mellé gurított.

Alacsony színvonalú mérkőzésen a hét közben edzőváltáson átesett Vác szervezettebben és lelkesebben játszott. Megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot.

Nagy Tibor: - Óriási nagyot küzdöttünk, elsősorban célunk az volt, hogy visszaadjuk a játékosok önbizalmát, hogy legyen esélyünk a továbbiakban.

Jákli Péter: - Nagyon gyenge mérkőzést játszottunk, ezen a pályán nem lehetett folyamatos játékot kialakítani. A játékosok akaratával nem volt probléma, de a kapu előtti határozatlanságunk továbbra is megvan. Az őszi szezonból két mérkőzés maradt, ahol lehet még javítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!