Foci

2016.01.13. 18:51

Esőben, szélben legyőzték a Veszprémet

A megyei első osztály listavezetője, a Veszprém az NB III-as bajnokság Bakony csoportjának sereghajtóját a Balatonfüredet látta vendégül edzőmérkőzésen az Erdész utcai műfüves pályán.

Bényi Kálmán

VLS Veszprém–Balatonfüredi FC

1:2 (0:1)

Veszprém, 50 néző. G.: Meiczinger (11-esből), ill. Petruska, Switzer.

A kitűnően előkészített pályán, jó időjárási körülmények között, nagy iramban kezdődött a találkozó. A Veszprém birtokolta többet a labdát, a 6. percben egy váratlan hazai hiba azonban a vendégeket juttatta vezetéshez: Bognár a saját tizenhatosán belül labdát vesztett, rontását Petruska könyörtelenül kihasználta, 0:1.

Az első félidő hátralévő részében szinte végig a mezőnyben folyt a játék. A kapusoknak sok dolgot nem adtak a támadók egyik oldalon sem. A Füred átvette a játék irányítását, labdavesztés után, felváltva alkalmazta az egész pályás letámadást, valamint a saját térfelére történő visszazárást, ami a bakonyiaknak nem nagyon ízlett.

A második félidő ugyanolyan lendületes játékkal folytatódott, amilyen az első játékrészt is jellemezte. Annyi különbség azonban mindenképp volt, hogy a csapatok a 47. perctől a 49. percig többször találták el felváltva egymás kapuját, mint az első játékrészben összesen. A mérkőzésen, nem csak a lövőkedv támadt fel, hanem sajnos a szél is, ami meglehetősen kellemetlen, hideg eső társaságában érkezett meg az egykori Vasas pálya fölé. A „lelátóról” még a legkitartóbb nézők is menedékbe vonultak, a játékosok azonban tudomást sem vettek a külső körülményekről, és ugyanolyan elánnal folytatták a találkozót. Az 55. percben a balatonfüredi Wágner ugratta ki Rostát, aki a tizenhatoson belülről a bal kapufát találta telibe.

A Veszprém sem hagyta magát, a 69. percben Miskei 25 méterre a kaputól váratlanul lövésre szánta el magát, nagy erejű lökete a tizenhatoson belül az egyik füredi kezét találta el, a játékvezető tizenegyest ítélt. A jogosan megítélt büntetőt Meiczinger magabiztosan értékesítette, 1:1.

A döntetlen szagú felkészülési mérkőzést végül Switzer döntötte el. A 81. percben a tizenhatos bal oldalánál befele cselezett a fiatal támadó, majd lövésre szánta el magát, nagy erejű bombája végül a hálóban kötött ki, 1:2.

Az edzőmérkőzés összességében remekül szolgálta mindkét fél bajnoki felkészülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!