Gazdaság

2006.10.03. 02:27

Már jó vendég a magyar

Balatoni körkép (kn) - A szálláshelyeken elindult folyamatot támasztják alá a megkérdezett vendéglátósok tapasztalatai is: sokkal több volt az idén a hazai vendég a csárdákban, éttermekben.

Mórocz Zsolt

Változás figyelhető meg az utóbbi években a vendéglátásban is - osztotta meg tapasztalatait Kecsedi Gábor, a lovasi Lovas csárda vezetője. Szerencsére sokkal több a belföldi vendég, a nagy létszámú csoportokat viszont felváltották a kisebb társaságok. A csárda vezetője szerint a tavalyinál egy hajszállal jobb idényt zártak, de tapasztalata szerint még mindig sok az olyan balatoni vendéglő, ahol nem megfelelő a színvonal. Ez pedig jelentősen befolyásolja a nemzetközi megítélésünket is. Ezenkívül problémaként említi azt is, hogy ma már bárki nyithat üzletet, és könnyedén, néhány hónapos tanfolyam elvégzésével lehet már vendéglátós bizonyítványhoz is jutni, ez pedig nem tesz jót a szakmának.

Punk Ferenc, a tihanyi Ferenc-pince tulajdonosa szerint is jó volt a nyári szezon, az elmúlt öt év egyik legjobb eredményét produkálták, annak ellenére, hogy sokat emelkedtek a költségek is. Kilencven százalékban magyarok fordultak meg náluk is, és egyre többen szoknak vissza a horvát tengerpartról a Balatonra.

Nem tudott ilyen kedvező tapasztalatokról beszámolni Domonkos Miklós. A füredi Aranykorona étterem vezetője elmondta: Füreden az óvárosi részben csökkent a forgalom, a vendégek nagy része ugyanis inkább a tóparti szállodákat, panziókat, éttermeket választja. Ez a tendencia évről évre erősödik. Nem tesz jót a vendéglőknek a szállodák all inclusive kínálata sem, ugyanis a teljes ellátás mellett a vendégek már igen ritkán mennek el étterembe.

Punk Ferenc, a tihanyi Ferenc-pince tulajdonosa szerint is jó volt a nyári szezon, az elmúlt öt év egyik legjobb eredményét produkálták, annak ellenére, hogy sokat emelkedtek a költségek is. Kilencven százalékban magyarok fordultak meg náluk is, és egyre többen szoknak vissza a horvát tengerpartról a Balatonra.

Nem tudott ilyen kedvező tapasztalatokról beszámolni Domonkos Miklós. A füredi Aranykorona étterem vezetője elmondta: Füreden az óvárosi részben csökkent a forgalom, a vendégek nagy része ugyanis inkább a tóparti szállodákat, panziókat, éttermeket választja. Ez a tendencia évről évre erősödik. Nem tesz jót a vendéglőknek a szállodák all inclusive kínálata sem, ugyanis a teljes ellátás mellett a vendégek már igen ritkán mennek el étterembe.

Punk Ferenc, a tihanyi Ferenc-pince tulajdonosa szerint is jó volt a nyári szezon, az elmúlt öt év egyik legjobb eredményét produkálták, annak ellenére, hogy sokat emelkedtek a költségek is. Kilencven százalékban magyarok fordultak meg náluk is, és egyre többen szoknak vissza a horvát tengerpartról a Balatonra.

Nem tudott ilyen kedvező tapasztalatokról beszámolni Domonkos Miklós. A füredi Aranykorona étterem vezetője elmondta: Füreden az óvárosi részben csökkent a forgalom, a vendégek nagy része ugyanis inkább a tóparti szállodákat, panziókat, éttermeket választja. Ez a tendencia évről évre erősödik. Nem tesz jót a vendéglőknek a szállodák all inclusive kínálata sem, ugyanis a teljes ellátás mellett a vendégek már igen ritkán mennek el étterembe.

Nem tudott ilyen kedvező tapasztalatokról beszámolni Domonkos Miklós. A füredi Aranykorona étterem vezetője elmondta: Füreden az óvárosi részben csökkent a forgalom, a vendégek nagy része ugyanis inkább a tóparti szállodákat, panziókat, éttermeket választja. Ez a tendencia évről évre erősödik. Nem tesz jót a vendéglőknek a szállodák all inclusive kínálata sem, ugyanis a teljes ellátás mellett a vendégek már igen ritkán mennek el étterembe.

Nem tudott ilyen kedvező tapasztalatokról beszámolni Domonkos Miklós. A füredi Aranykorona étterem vezetője elmondta: Füreden az óvárosi részben csökkent a forgalom, a vendégek nagy része ugyanis inkább a tóparti szállodákat, panziókat, éttermeket választja. Ez a tendencia évről évre erősödik. Nem tesz jót a vendéglőknek a szállodák all inclusive kínálata sem, ugyanis a teljes ellátás mellett a vendégek már igen ritkán mennek el étterembe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!