Gazdaság

2006.10.31. 03:28

Tartalék tejkvótákat kínálnak a gazdáknak

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Földművelésügyi és Vi- dékfejlesztési Minisztérium (FVM) jóváhagyása után tette közzé a pályázatot ...

Dallos Zsuzsa

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Földművelésügyi és Vi- dékfejlesztési Minisztérium (FVM) jóváhagyása után tette közzé a pályázatot. A keretből egy pályázó 24 hónapnál idősebb nőivarú állatonként legfeljebb hatezer kilogramm, de összesen maximum 30 ezer kilogramm kvótát igényelhet térítésmentesen. A kiosztási maximum nem vonatkozik a rendelkezésre álló állatlétszámra. Ez a lehetőség különösen azoknak jön jól, akik tejtermelést és tej- vagy tejtermék-értékesítést folytatnak annak ellenére, hogy az MVH tejkvóta-nyilvántartásában 2004. május 1. óta nem rendelkeztek saját tulajdonú tej- kvótával. A kvótaév alatt a kvóta nélkül termelt és értékesített teljes tejmennyiséget fizetési kötelezettség terheli. A pótlólagos kvótakiosztással azoknak a tejtermelőknek kívánnak segítséget nyújtani, akiknek eddig nem volt lehetőségük tejkvóta vásárlására vagy bérlésére, de szeretnének a tejkvótarendszerbe bekerülni. A kvótaigényléseket az Állattenyésztési Tel- jesítményvizsgáló Kft.-nek postai úton vagy személyesen 2007. január 15-ig lehet benyújtani a 20/2004 MVH Közleményben szereplő formanyomtatványon, megadva a közleményben kért adatokat. Ezeket az MVH érkezési sorrendben bírálja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!