Gazdaság

2007.11.02. 03:28

Téli-tavaszi közmunkát szerveznek

Veszprém (vi) - Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter aláírta azt a határozatot, amelynek értelmében közmunkaprogram keretében decembertől mintegy 2,6 milliárd forint keretösszegből összesen közel hétezer regisztrált álláskereső három hónapos foglalkoztatása válik majd lehetővé.

Varga Ibolya

A pályázat a leginkább hátrányos kistérségekben, valamint a pólusvárosokban élő álláskeresőknek nyújt munkalehetőséget a foglalkoztatási holt szezonban . A Munkaerő-piaci Alap irányító testületének a napokban meghozott döntését követően induló programra települési önkormányzatok és kistérségi társulások önrész nélkül jelentkezhetnek, pályázatonként leg-alább harminc, legfeljebb háromszáz álláskereső foglal- koztatására és képzésére. A program legkorábban idén december 3-án kezdődhet és a három hónapos foglalkoztatás legkésőbb 2008. április 15-én ér véget. A pályázat forrását a Munkaerő-piaci Alap foglalkoztatási alaprészének 2007. évi központi kerete és a szakminisztérium adja. A kiírás a tárca honlapján, a www.szmm.gov.hu weblapon és a www.kozmunka.hu oldalon már október 31-étől olvasható. A program keretében olyan, a közösségek számára fontos tevékenységekre lehet pályázni, mint a házi segítségnyújtás - bevásárlás, takarítás, mosás, gyógyszerek kiváltása -, közintézmények felújítása, hóeltakarítás, utak, csatornák, parkok, temetők karbantartása, tisztítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!