Gazdaság

2007.11.26. 03:28

<u>Helyszíni ellenőrzések</u>

<b>Budapest</b> - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az EU-forrásokból finanszírozott támogatások kifizetése kapcsán helyszíni ellenőrzéseket is végez.

Varga Ibolya

A gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelt támogatások kedvezményezettjei október 1. és 31. között nyújthatták be a megítélt támogatások folyósításához szükséges kifizetési kérelmeiket. Ezek ellenőrzését várhatóan december közepéig elvégzik. A munka célja, hogy bizonyosságot szerezzenek a vonatkozó EU-rendeletekben, hatályos jogszabályokban, a támogatási határozatban foglaltak teljesítéséről és a kifizetési kérelmében közölt adatok helytállóságáról. 

Az ellenőrzés zökkenőmentes, eredményes lebonyolítása érdekében az MVH kéri, hogy a kedvezményezettek a támogatott beszerzéssel kapcsolatos minden dokumentum - megrendelés, adásvételi szerződés, átadás-átvételi jegyzőkönyv, üzembe helyezési jegyzőkönyv, a kifizetési kérelemben szereplő összes bizonylat, átutalás és az azok lekönyvelését bizonyító nyilvántartás - eredeti példányait gyűjtsék össze. Gépnél kell a forgalmi engedély, a biztosítási kötvény, valamint a díj rendszeres befizetését igazoló bizonylat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!