Gazdaság

2007.11.12. 03:28

Újra mezőgazdasági összeírást tartanak

Veszprém (vi) - A Központi Statisztikai Hiva- tal november 12-30-a között mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre.

Varga Ibolya

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a 2005-ös gazdaságszerkezeti összeírás óta a magyar mezőgazdaságban bekövetkezett változásokat, valamint pontos és hiteles képet adjon a hazai gazdaság- irányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére. Az EU minden tagországa számára kötelező összeírást a 2467/96. számú tanácsi ren- delet írja elő. Az adatfelvétel végrehajtásának irányítását az ország egész területére kiterjedő illetékességgel a Központi Statisztikai Hivatal szegedi igazgatósága látja el. Az összeírást reprezentatív adatfelvétel keretében hajtja végre a Központi Statisztikai Hivatal. A kijelölt mintakörzetek az ország 1220 települését érintik, ahol a körzetben házról házra járva minden ott található címet felkeresnek a KSH által kiadott igazolvánnyal ellátott számlálóbiztosok. A gazdálkodást folytatók körében kitöltendő kérdőívben rákérdeznek a mezőgazdasági munkavégzésre, a mezőgazdasági földhasználatra, termésmennyiségekre, az agrotechnikára, az állatállományra, az állatitermék-termelésre és az egyéb tevékenységekre. A szolgáltatott adatok a statisztikai törvény ren- delkezése szerint kizárólag statisztikai célra használhatók, és csak összesített formában közlik őket. A KSH kéri, hogy a lakosság fogadja bi- zalommal a nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos feladatot ellátó összeírókat. Legyenek segítségükre az összeírás gyors és szakszerű végrehajtásában. A 06-80-200-224 ingyenesen hívható zöldszámon bármilyen kérdéssel kapcsolatban a hivatal munkatársai készséggel állnak rendelkezésre. Az összeírásban érintett települések névsora megtekinthető a KSH honlapján, a www.ksh.hu, KSH regionális igazgatóságai menüpontból Veszprém megyét választva az összeírások címszó alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!