Gazdaság

2008.01.17. 03:28

Ágazati burgonyafórum

Veszprém, Keszthely (vi) - Ma és holnap tartják meg a Pannon Egyetem keszthelyi, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán a burgonya-ágazati fórumot.

Varga Ibolya

A tanácskozást ma 10 órakor nyitja meg dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora. A rendezvény azért is nagyon fontos, mert ezzel kezdődik el nálunk a burgonya nemzetközi éve, amit viszont már Pásztohy András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) miniszteri biztosa jelent be. 

A délelőttöt és a kora délutánt ennek, illetve a burgonya történetének szentelik. Délután az ágazat időszerű növényvédelmi kérdései kerülnek terítékre, több előadásban is. Ezekből - egyebek között - megtudhatják a résztvevők, hogy miért érdemesebb hazai nemesítésű és termesztésű borgányát használni és milyen növény-egészségügyi kockázatokat hordoz az import. 

Holnap délelőtt a friss kutatási eredményekről számolnak be a kar legjobb szakértői, kutatói. A rendezvényt több társaság támogatja, a védnöki szerepet a zirci Bakony-Agro Kft. vállalta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!