Gazdaság

2008.01.30. 03:28

<u>Hol őrzik a hagyományt?</u>

<b>Veszprém</b> - A tavaly indult ,,Kiváló európai desztinációk program évente más témában választ ki tagállamonként egy kiváló turisztikai térséget. Ezúttal a hagyományőrzést támogatják.

Kiss Nikolett

A kiíró Európai Bizottság célja idén olyan, európai szinten is versenyképes térségi turisztikai célterületek kiválasztása, amelyek hagyományaikat változatosan, autentikus módon mutatják be a turisták számára, és figyelembe veszik a társadalmi, kulturális, környezeti fenntartha- tóság szempontjait. A projekt végrehajtásával a bizottság többek között ösztönözni kívánja a szezonalitás és a területi koncentrációk oldását, a fenntartható turizmusfejlesztési modellek terjedését, továbbá elő kívánja segíteni a jó gyakorlatok közötti tapasztalatcserét, illetve a szakmai kapcsolatok erősödését a díjazásban részesülő célterületek között. A címet elnyerő térség a díjjal együtt különböző promóciós támogatásokban részesül. A további helyezettek és részt vevő térségek kisebb értékű reklám-, marketingtámogatásban részesülnek. A pályázat benyújtásának határideje: február 29. A potenciális pályázók és érdeklődők számára turisztikai régiónként információs napot rendeztek. Mint az ismeretes, a tavalyi témában a Magyarország legjobban fejlődő vidéki desztinációja címet az Őrség nyerte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!