Gazdaság

2008.04.03. 02:28

<u>Agrártámogatások igénylése a neten</u>

<b>Veszprém</b> - Egy héttel ezelőtt üzemelték be a mezőgazdasági támogatások elektronikus benyújtását támogató szoftvert, mely lehetővé teszi, hogy könnyebben nyújtsák be a kérelmeket.

Varga Ibolya

Dr. Radovits Tibor, a Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója lapunknak elmondta, hogy április első napján megjelent a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) 39/2008. (III. 29.) rendelete, melyben az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMOGA) finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS) idei évi igénybevételével kapcsolatos egyes kérdéseket ismertetik. 


A veszprémi falugazdász-irodában több munkatárs is segíthet, elegendő technikai eszközük van

Veszprém megye csaknem 4700 gazdálkodójának a támogatás lehívásában segítséget nyújtanak a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal falugazdászai és az agrárkamarai tanácsadók. Már az április 15. és május 15. közötti igénybenyújtási időszakot megelőzően megerősítették a területközpontok számítástechnikai kapacitását ahhoz, hogy minden gazdálkodónak legyen ideje áttekinteni a saját elektronikus ké-relmét.

Az igénylők nyilatkozatai alapján a termelőket besorolták a falugazdászhoz vagy a kamarai tanácsadóhoz, vele ajánlatos minél előbb időpontot egyeztetni, hogy igénybe tudják venni a segítségét. 

Az egyeztetés azért jó mindenkinek, mert nem kell várni a gazdálkodónak, de a gépkapacitást is jól ki tudják használni. 

Április elsejétől a kisebb településeken nem tartanak falugazdászi fogadóórákat, hanem csak a körzetközpontokban, illetve olyan helyeken, ahol az elektronikus kérelmek kitöltéséhez szükséges internetkapcsolat is adott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!