Gazdaság

2009.03.25. 03:27

Tornatermet avattak

Tapolca - Mintegy ötmillió forintos beruházással újult meg a Batsányi János Gimnázium tornaterme, amelyet tegnap avattak fel a megyei fenntartásban működő intézményben.

Szijártó János

A fejlesztés összegét a megyei és a települési önkormányzat állta kétharmad- egyharmad arányban, s amint elhangzott, a munkálatokkal határidőre elkészült a kivitelezéssel megbízott cég. Sólyom Károly tapolcai alpolgármester beszédében annak a kívánságának adott hangot, hogy a diákok örömüket leljék a most átadott, korszerű tornateremben. Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzat elnöke a sport életünkben betöltött fontos szerepéről szólt.

Hangsúlyozta, a rendszeres testmozgás a test mellett a szellemet is erősíti és a lelki terheléssel szemben is ellenállóbbá teszi az embert. Varga Tiborné igazgató a fejlesztést emlékplakettek átadásával köszönte meg a megyei és a helyi önkor-mányzatnak, továbbá a fejlesztésben való közreműködést Borossné Eitner Kinga vívóedzőnek, Szencz Lajos vállalkozónak, Rédli Károlynak, a rendezvénycsarnok igazgatójának, valamint Lelkes Katalin testnevelőnek. Az ünnepség további részében a gimnazisták mutattak be látványos talajgyakorlatokat, majd szertorna, kosárlabda és vívás folytatta a sort.

Zárásként az első emeleten összeállított sportfotótárlatot tekintették meg a vendégek, ahol dr. Nádori László mondott pohárköszöntőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!