Gazdaság

2009.12.17. 07:48

Ma kezdődik a Sláger- és a Danubius-per

Budapest - Ma kezdődnek a Fővárosi Bíróságon (FB) azok a perek, amelyekben a két országos kereskedelmi rádiós koncesszió birtokosa támadja azt az eljárást, amelyben a médiahatóság idén ősszel másoknak ítélte a két jogosultságot.

MTI

A júliusban kiírt pályázaton ugyanis nem ők szerepeltek a legjobban, így a Sláger által használt frekvenciát a Neo FM koncepciójával pályázó FM1 konzorcium, míg a Danubius hullámsávjának használati jogát az Advenio Zrt. által működtetett Class FM nyerte el a következő hét évre.
   
A frekvenciadöntés módja miatt lemondott tisztségéről Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke, aki szerint érvénytelennek kellett volna nyilvánítani a két, később nyertes pályázatot, a két korábbi nyertes pedig - amelyek 12 év után kényszerültek távozni az éterből -  bírósághoz fordultak.
   
Keresetük tartalmáról mindeddig nem kerültek nyilvánosságra részletek. Az FB honlapján olvasható tájékoztatásból az tudható meg: a Sláger Rádió Zrt. és a Danubius Rádió Zrt. is a pályázati kiírás szabályainak megsértését kérik megállapítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!