Gazdaság

2010.10.04. 05:02

Év végéig jár a támogatás

Veszprém - Új határozat meghozatala, illetve határozat módosítása nélkül továbbra is energiatámogatásban részesülnek 2010. december 31-éig, akik 2010. június 30-án támogatásra voltak jogosultak.

Németh F. Bernadett

Új kérelem benyújtására nincs lehetőség, és azoknak sem kell újabb kérelmet benyújtani, akik 2010. június 30-áig megkapták a támogatást. Akik ezt követően szolgáltatót váltanak és az új szolgáltatónál is igénybe kívánják venni a támogatást, ezt jelezniük kell az államkincstár támogatást megállapító regionális igazgatóságánál. Ahhoz, hogy a támogatás folyamatos legyen, az új szolgáltatóval kötött szerződés másolatát a szolgáltatás igénybevételének kezdő időpontjától számított 15 napon belül kell megküldeni az illetékes regionális igazgatóságnak. Ezen határidő elmulasztása esetén a támogatás a szerződés megküldése hónapjának utolsó napjáig, de legkésőbb a jogosultsági időszak végéig nem illeti meg a fogyasztót.

A gázszolgáltató váltása esetén a korábbi szolgáltató által kiállított igazolást is csatolni kell a szerződés másolatához, melyen a korábbi szolgáltató igazolja, hogy mennyi hőmennyiségre érvényesített már támogatást. Az új szolgáltatónál a támogatható hőmennyiség felső határa és a korábbi szolgáltatónál már támogatott hőmennyiség különbözetére vehető igénybe támogatás.

Gázfogyasztás esetén az állami támogatás 2010. január elseje és 2010. december 31. közötti időszakra legfeljebb kétezer köbméterig, nagycsaládos háztartás esetén négyezer köbméterig vehető igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!