Gazdaság

2011.02.01. 15:27

Átalakult a felügyelőség

Megyei körkép - Az év eleje jelentős változást hozott az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) életében, a felügyelőség regionális helyett ismét megyei szintűvé lett, a szervezett integrálódott a megyei kormányhivatalba.

Tremmer Tamás

Az OMMF átalakulása nyomán mindazokat a hatósági feladatokat, amelyeket korábban a regionális felügyelőségekhez tartoztak, január 1-től megyei szinteken látják el. A feladatokat a kormányhivatalok munkavédelmi szakigazgatási szervének keretében működő munkavédelmi, illetve munkaügyi felügyelőségek látják el, vagyis ismét egy kézbe került a két terület. A korábbi regionális felügyelőségek gazdasági, humánpolitikai és gazdasági feladatokat nem végeztek, így az átadás-átvétel az OMMF központja és a Veszprém Megyei Kormányhivatal közt történik.

A Veszprém megyei kormánymegbízott, dr. Kovács Zoltán a megyei munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerv vezetésével Nesztinger Péter korábbi regionális munkavédelmi igazgatót bízta meg. A munkavédelmi terület vezetői feladatainak ellátására Troják László, míg a munkaügy irányítására Szabó Miklós kapott megbízást.

A hatósági munkában jelentős változás nem történt, a két terület munkatársai korábban is egy épületben dolgoztak. A szervezeti változáss előrelépést jelent, ugyanis az erőforrásokkal közösen gazdálkodnak, így megszűnneka felesleges kettősségek, nyilatkozta lapunknak Nesztinger Péter.

Január 1-jén a regionális felügyelőségnél még folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben a továbbiakban az érintett megyei munkavédelmi, illetve munkaügyi felügyelőség jár el. Hatósági ellenőrzés lefolytatására és intézkedéseket hozni változatlanul a munkavédelmi, illetve a munkaügyi felügyelők jogosultak. A munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzésében jelentős szerepet betöltő tanácsadó szolgálat munkatársának elérhetősége változatlan maradt. A munkavédelmet érintő aktuális jogszabályváltozásokról a veszprémi kormányablakban, vagy az OMMF weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!