Gazdaság

2011.02.28. 15:10

Hekkerképzés ösztöndíjjal

Budapest - A világon csupán néhány kiemelt helyszínen, köztük hazánkban indul először márciusban az amerikai hadseregben is oktatott etikus hekker képzés új verziója.

Tremmer Tamás

Ezzel kiemelt lehetőséghez jut Magyarország a hivatalos Certified Ethical Hacker (CEH) képzés területén. A pozitív megkülönböztetést annak köszönhetjük, hogy az informatikai biztonsági képzések terén olyan fejlett európai országokkal is felvesszük a versenyt, mint például Hollandia. A nemzetközi etikus hekker képzést jegyző EC-Council az ország jelentős létszámú, jól felkészült szakemberállományát figyelembe véve döntött úgy, hogy a megújult képzés világpremierjének egyik kiemelt helyszíne Budapest, illetve a kizárólagos képviseleti jogokat 2009-ben megszerző NetAcademia Oktatóközpont legyen.

A legjobb hallgatók között - három cég összefogásának eredményeként - meghirdettek egy egymillió forint értékű ösztöndíjat is, melynek célja, hogy nemzetközi ismertséghez, és ezzel kiugrási lehetőséghez juttassanak egy tehetséges biztonsági szakembert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!