Gazdaság

2011.02.16. 07:54

Magashegyi teherhordók az Utazáson

Megyei körkép - India és Győr a díszvendége, az egészségturizmus pedig a kiemelt témája lesz a hagyományos tavaszi Utazás kiállításnak.

Győrffy Árpád

A földrésznyi méretű Indiának a természeti és építészeti látványosságai mellett bőséges ízelítőt kaphatnak a látogatók a kultúrájából is. Önálló kiállítás mutatja be a részben az országhoz tartozó Himaláját. Több hegymászó expedíció története mellett megismerhetjük Lhásza kolostorának első női látogatóját, megnézhetjük a magashegyi népek mai használati tárgyait, vallási szokásaikat megelevenítő imamalmokat, szőnyegeket, kézműves bemutatókat tartó himalájai lakosokkal, a magashegyi teherhordásra használt jakokkal is élőben találkozhatunk. A Himalája Expón egy buddhista szentély is helyet kap.
 
Győr bemutatkozása az egészség, kultúra, innováció hármasság jegyében szerveződik. A turisztikai látványosságok, szolgáltatások mellett olyan ismert győri vagy Győrhöz is kötődő márkákkal találkozhatunk, mint az Audi, a Győri Balett, a Vaskakas Bábszínház, a Győri Ütőegyüttes, a Győri Filharmonikus Zenekar.

 


 
A budapesti vásárvárosban március 3-6. között megrendezendő turisztikai vásárhoz az idén is több társkiállítás kapcsolódik. A hazai vizek mellett a tengerekre is kitekintő Budapest Boat Show, a saját szálláshellyel kirándulóknak szóló Karaván Szalon és a kerékpáros turisztikai lehetőségeket bemutató Bringaexpo tovább színesíti a világ minden részére programot ajánló több száz idegenforgalmi szolgáltató kínálatát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!