Gazdaság

2011.05.16. 04:31

Élhetőbb vidék legyen

Nemesvámos, Veszprém – Három önállóan is érdekes rendezvényt szerveztek szombaton a két településen. Dél körül kétszer is láttunk embereket, akik szorgalmasan rögzítették mobiltelefonjaikon a Nemesvámosról a veszprémi várba felvonuló, majd a kiindulóállomásra visszaigyekvő lovas fogatokat és lovasokat.

Varga Ibolya

A menet tagjait, a lovasokat, a lovakat és az érdeklődőket dr. Márfi Gyula érsek áldotta meg a Szentháromság téren.

A nemesvámosi polgármesteri hivatal házasságkötő termében Ez itt az én hazám címmel szerveztek konferenciát a vidéki Magyarország fejlődéséért. Ezt dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő vezette, aki a Pannon Térség Fejlődéséért Köszhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke is. Az alapítvány szervezte meg a harmadik rendezvényt, a térségi tavaszi fesztivált, melynek keretében a környék hagyományőrző együttesei adtak műsort.

A táncosok és énekesek mellett délután a területre vonultak fel a térség kistermelői, őstermelői és kézművesei, hogy bemutassák és árusítsák portékáikat.
A konferencián Horváth Zsolt néhány mondatban ismertette az új nemzeti lovasstratégiát, melynek törvényi hátterének kidolgozásában a legnagyobb szerepet vállalta.
Lakatosné Sira Magdolna országgyűlési képviselő, a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Túristvánd polgármestere elmondta, hogy településükön hogyan tudják hasznosítani a helyi munkaerőt és vállalkozói szellemet.
Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetségek Szövetsége (MAGOSZ) megyei elnöke azt fejtette ki, hogy az Európai Unióban 2013 után gyökeresen átalakulnak a mezőgazdasági támogatások, nem az agráriumot, hanem a vidékfejlesztést szolgálják.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!