Gazdaság

2011.05.19. 16:19

Parti kérdések vitapartner nélkül

Nem a polgármesterek által eredetileg remélt módon alakult a Balatoni Szövetség (BSZ) múlt heti elnökségének parti kérdésekkel foglalkozó tárgyalása, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) konzultációra várt illetékese csak egy levelet küldött maga helyett.

Győrffy Árpád

Az ülést vezető dr. Balázs Árpád alelnök szerint ráadásul a levél is semmitmondó volt. Mint elhangzott, mintegy 220 hektárra tehető a rendezetlen sorsú zagyterek területe. Több település csak akkor tudna megfelelő méretű vízparti sétányhoz jutni, parkokat kialakítani, akkor tudna lehetőséget biztosítani a vízhez közeli területek megfelelő turisztikai hasznosításához, ha az államtól tulajdonba kapná vagy legalább hosszú távon bérbe vehetné a balatoni szárazulatokat. A közvetlen egyeztetés ellehetetlenülése miatt a BSZ elnöksége úgy döntött, hogy első körben a zagyterek jelenlegi kezelőjével, a vízügyi igazgatósággal tisztázza a részleteket. Ezt követően próbál ismételten az MNV-hez fordulni, hogy az terjessze az önkormányzatok kérését a végső döntést hozó kormány elé.

 


 Hiányzott az illetékes a még állami tulajdonban lévő, funkció nélkül maradt parti ingatlanokról szóló napirendről is. Az érintett balatoni önkormányzatok azt szeretnék, ha ingyen megkaphatnák ezeknek az ingatlanoknak a tulajdonjogát, vagy legalább a törvényben előírt parti sétányokat kialakíthatnák az ingatlanok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!