Gazdaság

2012.01.05. 19:26

Bicikliutak a fókuszban

Budapest - A nemzetipark-igazgatóságok gazdálkodását és a kerékpárút-hálózat fejlesztésére fordított pénzek felhasználását is ellenőrzi az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az év első felében.

Győrffy Árpád

A terv szerint a nemzeti parkoknál a 2007-2011. éveket vizsgálva a gazdálkodás, vagyonkezelés ellenőrzése mellett tisztázni szeretnék azt is, hogy kimutatható módon, eredményesen és hatékonyan járultak-e hozzá természeti környezetünk védelméhez.

A kerékpárutak ellenőrzésével azt szeretnék kideríteni, hogy a fejlesztési források hozzájárultak-e a környezetileg fenntartható közlekedési módok ösztönzéséhez, az alternatív nagyvárosi közlekedés infrastruktúrájának kialakításához. Biztosított volt-e a források eredményes, hatékony és gazdaságos felhasználása. Azt várják, hogy az ellenőrzés eredményeként megvalósulhat a kerékpárutak fejlesztésére rendelkezésre álló hazai és uniós pénzek gazdaságosabb és hatékonyabb felhasználása, a különböző programokban rendelkezésre álló források felhasználásának összehangolása, ezzel a kerékpárutak összekötése, a kerékpárutak építési költségeinek átláthatóbbá tétele, a nyomvonalak kijelölésekor felelősebb hozzáállás. Az önkormányzatok, kistérségek, vízügyi igazgatóságok kerékpárútprojektjeinek a költséget összehasonlítva bemutatják a jó beruházási gyakorlatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!