Gazdaság

2012.01.27. 08:52

Magyarországon drága az áram?

A magyarországi lakossági áram az egyik legdrágább az EU-ban a szlovákiai és németországi mellett más termékekhez és szolgáltatásokhoz viszonyítva az Európai Bizottság legutóbbi, 2011-es adatai szerint. Míg az áram viszonylag olcsó a francia és finn háztartások számára - írja a Napi Gazdaság.

Napló Online

Abszolút értéket tekintve ugyanakkor a magyar tarifa nem kiemelkedő, még el is marad az EU-27 átlagától, bár régiónkban az uniós tagok közül csak Ausztriában magasabb. A különbségeket jól érzékelteti, hogy egy átlagos dán család háromszor annyit fizet egységnyi villamos energiáért, mint egy bolgár háztartás.

Az áram árát Nagy-Britanniában terheli a legkisebb adó (4,8 százalék), Dániában azonban a végső tarifa több mint felét (57 százalék) teszik ki az elvonások.

A vállalati fogyasztók szempontjából némileg más a kép. Ebből a szempontból nézve szinte nálunk a legolcsóbb - olvasható a napi.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!