Gazdaság

2012.05.30. 15:17

A szezon jó hatása

Megyei körkép - Az év áprilisában tovább csökkent az álláskeresők száma megyénkben, a kilenc foglalkoztatási körzeteiben összesen 15 684 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ.

Tremmer Tamás

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében áprilisban 15 684 álláskeresőt tartottak nyilván, ami az előző hónap adataihoz képest 1192 fős fogyás, az egy évvel ezelőttihez képest pedig ennél is lényegesen nagyobb (3127) csökkenés mutatható ki.


 
Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 130-cal, a nem pályakezdőké pedig 1062-vel csökkent. A nyilvántartottak számában egy év alatt bekövetkezett csökkenés mértéke az ország összes megyéjét tekintve, Győr-Moson-Sopron megye után Veszprém megyében volt a legnagyobb.

Áprilisban folytatódott az idegenforgalmi idényre történő felkészülés, és a többi szezonálisan érintett gazdasági ág is újra fogadta a foglalkoztatásból a téli időszakban átmenetileg kikerült munkavállalókat. A munkaügyi központ által a tavasz folyamán, több helyszínen (Balatonfüreden, Pápán, Veszprémben) megrendezett állásbörzék ugyancsak növelték az álláskínálatot, illetve elősegítették a foglalkoztatás bővítését.

 

 

Április végén a megye gazdaságilag aktív népességének 9,6 százaléka volt nyilvántartott álláskereső. A mutató mind a kilenc foglalkoztatási körzetben javult az egy hónappal, valamint az egy évvel ezelőttihez képest is. Veszprém megye a regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya alapján, a főváros és a többi megye adatainak sorában az év első négy hónapjában a hatodik legkisebb mutatóval rendelkezett. A középmezőnynél jobb a helyünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!