Gazdaság

2012.09.13. 17:57

Nemzeti turizmusfejlesztési koncepció készül

Balatonfüred - Készülőben van a nemzeti turizmusfejlesztési koncepció, amely majd egy évtizedre meghatározza az ágazat főbb irányait.

Tremmer Tamás

Kiemelt nemzetgazdasági jelentőséggel bír hazánkban az idegenforgalom, ezt szem előtt tartva a Nemzetgazdasági Minisztériumban nemzeti turizmusfejlesztési koncepció készül. Minderről dr. Nemes Andrea, a tárca főosztályvezetője idegenforgalmi szakembereket tájékoztatott szerdán, a Szent Miklós hajó fedélzetén.

Az osztályvezető kijelentette, a koncepció készítése során tekintettel voltak a következő uniós pénzügyi ciklusra, ezért a terv a 2012-2020-as időszakot öleli fel. Ebben meghatározzák azokat a főbb irányvonalakat, az eszközrendszert, az ehhez szükséges fedezetet, amelyek elősegíthetik, hogy turizmusunk még erőteljesebben növekedhessen, és a turizmus világranglistáján előrébb lépjünk.

A koncepció öt fő célrendszert tartalmaz. Fontos elem a versenyképesség javítása, aminek az elérése nem könnyű, azonban az ágazati szereplőkkel közösen eredményt lehet elérni. Ehhez szükség van minőségi termékfejlesztésre, desztinációkban való gondolkodásra, területeken átnyúló turisztikai kínálat kifejlesztésére. Fel kell állítani a belföldi és nemzeti turizmusfejlesztés intézményrendszerét is. Nyitni kell új piacok felé, mint például a kelet vagy az arab térség, ahol jelentős tartalékaink lehetnek. Ugyanakkor számolni kell azzal, hogy az arab világ vendégköre mást igényel, mint amit eddig megszoktunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!