Gazdaság

2012.11.19. 17:18

Áruszállítási igazolványt kell kiváltani

Veszprém - A jogszabályok módosítása értelmében 7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű teherjárművel saját számlás közúti áruszállítás december 4-től közúti áruszállítási igazolvánnyal végezhető.

Halmos György

Erről a megyei kormányhivatal tájékoztatott. Az igazolványt a hatályba lépést megelőzően lehet és kell a területileg illetékes kormányhivatal közlekedési felügyelőségén kérelmezni. Ehhez szükséges a jármű üzembentartójának nyilatkozata, hogy az igazolvánnyal végzendő tevékenysége mindenben megfelel a saját számlás közúti áruszállítás feltételeinek. Továbbá a forgalmi engedély másolata (több jármű esetén mindegyiké), három hónapnál nem régebbi közhiteles cégkivonat, aláírási címpéldány, alapító okirat, illetve vállalkozói igazolvány, valamint a tároló helyről szóló nyilatkozat, szerződés, vagy közterület-foglalási engedély és háromezer forint értékű illetékbélyeg.
 
A közúti közlekedési szolgáltatást végzők (fuvarozás) kérelemre külön vizsgálat nélkül kaphatják az igazolványt. A közlekedési felügyelősége elérhetősége: Veszprém, Kistó u. 1, telefon (88) 579-939/109-es mellék, vagy (88) 579-936.
 
Előzetes bejelentkezés a fenti telefonszámon lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!