Gazdaság

2014.07.27. 11:10

Elengedhetetlen a dolgozók bevonása a problémamegoldásba

Veszprém - A gazdasági élet minden területén, így a vállalatok életében is fontos a hatékonyság: a rendelkezésre álló erőforrásokat a lehető legoptimálisabban kell felhasználni; csökkenjenek a költségek, a profit és vevői megelégedettség pedig folyamatosan növekedjen.

Tremmer Tamás

Mivel a piaci környezet, az igények is folyamatosan változnak, a rugalmasság és innováció kulcstényezőkké váltak a válságot követően, Egy „lean" szemléletű vállalat a fentiekkel pontosan tisztában van és tudja, a dolgozók bevonása a folyamatok fejlesztésébe, a problémamegoldásba elengedhetetlen, osztotta meg lapunkkal nézeteit Tömpe László, a LeanCenter alapítója. A szakember beszámolt arról, hogy egyre több termelő vállalatnál – mint például a veszprémi Continentalnál is – mutatkozik igény a gyártás mellett az irodai, adminisztratív környezet „leanesítésére".

A lean szó alapjelentése karcsú, sovány, itt tulajdonképpen a folyamatok átláthatóbbá tételét, egyszerűsítését, ésszerűsítését, veszteségektől és pazarlásoktól történő mentesítését értjük. Egy olyan irodai környezet kialakítását, ahol nem kell heteket várni egy aláírásra vagy jóváhagyásra, ahol bármit perceken belül megtalálunk, ahol folyamatos az információáramlás és tudásmegosztás, ahol nem ülünk órákat felesleges megbeszéléseken, nem „gyártunk" tömegével papírokat, ahol minden precízen dokumentálva van, továbbá tiszták a felelősségi és hatáskörök is.

Tömpe László hangsúlyozta, nagyon fontos hogy a dolgozók értsék, miként kapcsolódnak egymáshoz az adott rész folyamatok és ebben pontosan mi az ő szerepük. Kell, legyen egy olyan fórum, nevezzük akár „ötletládának", ahol a dolgozók elmondhatják, leírhatják észrevételeiket és rögtön javaslatot is tehetnek az adott probléma megoldására.

Jelezte, a lean szemlélet elterjesztésénél bizonyos esetekben számítanunk kell dolgozói ellenállásra, hiszen jól berögzült szokásokkal, rutinnal kell felhagyni és sokszor teljesen új kompetenciákat igénylő eljárásokat kell megtanulni. Megfelelő felsővezetői elkötelezettséggel és kommunikációval azonban ezek tompíthatók, akár meg is szüntethetők.

A szemléletben alapvetően nincs különbség a termelésben, illetve az irodában alkalmazott lean között, azonban eszközhasználatban és mérhetőségben igen. A termelésben könnyedén megállapíthatjuk a gyártósor hatékonyságát, ugyanezt azonban nehéz lenne egy új dolgozó felvételi folyamatánál pontosan mérni.

Alapvető nehézség, hogy míg a termelésben látható a probléma (hibás termék, rossz szerszám), addig az adminisztratív folyamatok esetén a veszteségek, a túlterheltség és a kiegyensúlyozatlanság nehezebben észrevehető, nem olyan vizuális. Éppen ezért komoly kihívás annak megállapítása is, hogy az adott művelet a végeredmény szempontjából értékteremtő-e vagy sem – fűzte hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!