Gazdaság

2014.10.03. 13:17

Sikeres szarvasbőgés

Az időjárás komoly próbatétel elé állította a vadászokat, ennek ellenére kimagasló eredményeket értek el. Erről adott számot a Bakonyerdő Zrt. a sárosfői vadászházuknál tartott trófeaszemlével.

Tremmer Tamás

A vadászati ágazat mindössze négy százalékot tesz ki a vállalat árbevételéből, de ennél sokkal nagyobb jelentősége van ennek a munkának, hangsúlyozta Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, amikor köszöntötte a szeptemberi szarvasbőgést lezáró trófeaszemléjük résztvevőit. Örömmel állapította meg, hogy nagyon sokan vannak, ez a nyolcadik ilyen esemény a vállalat életében, már rangja van. A kiállított trófeák vadgazdálkodási munkáról adnak képet, a látottak alapján a szakemberek, a vadászok hasznos tapasztalatokat cserélhetnek.

Fotó: Tremmer Tamás

Idén mindenből több esett, mondta Korn Ignác vadászati osztályvezető, a legtöbb az esőből, tette hozzá nagy derültség közepette. Szeptember 25-ig szinte csak esőben vadásztattak, ami megnehezítette a vadásztatást, a kísérést, az utánkeresést egyaránt. Mindezek ellenére a társaság vadászterületein szeptemberben az előző éveknél több, összesen 210 gímbikát lőttek. Ebből 124-et mutattak be a nyolcadik sárosfői trófeaszemlén. Az agancsok közül 181-et már lebíráltattak, az érmesek aránya negyven százalék, ebből öt trófea aranyérmes minősítést kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!