Gazdaság

2014.11.06. 17:50

A fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listája

A Veszprém megyei vállalkozók korrekt és ügyfélbarát módon viselkednek, közülük tizenketten felkerültek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pozitív listájára.

Balassa Gergő

Erről számolt be közös sajtótájékoztatóján a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön a megyeházán. Takács Szabolcs kormánymegbízott kiemelte, megyénkben 105 olyan vállalkozás működik, melyek rajta vannak a fogyasztóvédelem pozitív listáján. Ők azok, akik mindenben eleget tettek a fogyasztóvédelem kéréseinek.

- Veszprém megyében a fogyasztóvédelmi hatóság úgy dolgozik, hogy segítse a vállalkozásokat és támogassa munkájukat, mondta a kormánymegbízott. Hozzátette, a kormányhivatalban szemléletváltás történt, a fogyasztóvédelmi hatóság is már úgy dolgozik, hogy segítse a vállalkozásokat. Az ellenőrzések előtt mindig tájékoztatják a vállalkozásokat, a következő szezonális akciót karácsonykor tartják, fűzte hozzá.

A tizenkét vállalkozás közül hatan jelentek meg az elismerések átvételénél a megyeházán, akiket a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár is köszöntött. Koszorús László Gáspár elmondta, a vállalkozók sokszor érzik úgy, hogy konzultációk helyett inzultálást kapnak ezen szeretnének változtatni. Közölte, évről évre kevesebb panasz érkezik hozzájuk, az országos átlagot jelentő 35 százalékhoz képest Veszprém megyében 30 százalék a kifogásolási arány az ellenőrzéseken. - Le a kalappal a Veszprém megyei vállalkozók előtt, annak pedig kifejezetten örülök, hogy nem multinacionális cégek ülnek most itt, hanem kis- és középvállalkozások - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Roxer Egon, a kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének vezetője elmondta, számukra is öröm, amikor valaki ezen a listán szerepel.

Megyénkben Gajdos Csilla, Kocsi Attila, Tóth Béla, Hápl Attiláné és Piri Gábor egyéni vállalkozók, valamint a Filigrán 57 Bt., a Tavaszváró Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Nikaker 2011 Kft., a Sport Horváth Kft., a Light-Food Kft., a Budapest Bortársaság Kft., a Picula és Társa Kft., került fel a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!