Gazdaság

2016.08.17. 15:55

Az új híd a veszprémiek régi álma

Tárgyaljon a kormány a városi közgyűléssel az Aranyosvölgyi völgyhíddal kapcsolatban, mondta Gerstmár Ferenc.

Balla Emőke

A kormány nemrég visszavont több olyan tervet, amelyet a Modern városok programban nevesítettek. Visszavonták a Jutasi utat a Pápai úttal összekötő aranyosvölgyi viadukt, valamint a 8-as és a 82-es út közötti összekötő szakasz támogatását. A Jutasi út és a Pápai út összekötése, ezzel a belváros és a Házgyári út forgalmi tehermentesítése régi álma a veszprémieknek. A városi konzultációban is a legtámogatottabb projektek közé tartozott, közölte az LMP önkormányzati képviselője.

„Minket, veszprémieket csap be a miniszterelnök és a kormány, amikor megsemmisíti ígéretét, igazolva azt, hogy nem bízhatjuk a kormányfő kénye-kedvére beruházások osztogatását és visszavonását”. Az LMP arra kéri a kormányt, üljön tárgyalóasztalhoz a város közgyűlésével.

Gerstmár Ferenc szerint nehezíti az egyeztetéseket, hogy a szükséges forrás megteremtéséhez az MSZP kormányzása idején fideszes képviselők tettek javaslatot a költségvetés módosítására, a Fidesz kormányzása idején szocialista képviselők nyújtottak be hasonlót. Mindkét esetben sikertelenül. Tavaly az LMP költségvetési módosítóját szavazták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!