Gazdaság

2016.11.09. 12:39

Most vegyen dollárt, nagyot kaszálhat!

Szakértőnk szerint pár napig tart a pénzügyi piacokon a Trump-hisztéria Veszprém – Leitold László veszprémi pénzügyi szakértő szerint egy-két napig tart a dollár lejtmenete, aztán megnyugodnak a pénzügyi piacok.

Forgács Ádám

Dollárt viszont most vegyen, ha hasznot akar elérni!- A pénzügyi befektetők Clinton győzelmét várták, ezt látjuk most a piacokon. Ugyanakkor ez véleményem szerint mindössze egy-két napig tart, fundamentális oka ugyanis nincs a dollár zuhanásának, hiszen nem arról van szó, hogy elárasztották a piacokat jegybanki dollárral. A mostani pénzügyi mozgásokat csakis emberi várakozások befolyásolják, jól látjuk azon is, hogy a mexikói peso még a dollárnál is nagyobbat zuhant – Trump Mexikóra tett kijelentései miatt. – mondta a Naplónak Leitold László.

A pénzügyi szakember elmondta: az a sejtése, hogy a választások után taktikát vált.- Ő ugyanis egy sikeres üzletember, aki az amerikai választásokon rendkívül populáris kampányt folytatott: azt mondta, amit az amerikai választópolgárok hallani akartak és megértettek. Ez volt a startégiája. Úgy vélem azonban, hogy ezután egy szakértő tanácsadói testületre hagyatkozik döntéseiben és megfontolt, komoly lépéseket tesz. A félelmekkel ellentétben és azt várom, hogy Amerikának Trump személyében egy komoly elnöke lesz, aki néha talán meglepi a világot, de a világvége hangulattal nem értek egyet.

Sőt kicsit még bizakodom is, hogy kedvezőbb helyzet alakul ki az ő elnökségével, hiszen őt nem kötik olyan kötelezettséget, ígértetek mint korábbi elődeit, így alkalma nyílhat akut problémák azonnali megoldására. A piacok hamarosan megnyugodnak, de aki befektetni kíván, az most vásároljon dollárt! – fejtette ki Leitold László.A pénzügyi szakember Trump oroszbarát magatartásában sem hisz.

- Nyilatkozataiban Trump határozottan kijelentette: célja, hogy Amerikát ismét egyedüli szuperhatalommá tegye. Ez pedig kizárja, hogy túlzott oroszbarát politikát folytasson. Ugyanakkor nem ismerjük a külpolitikai törekvéseit, hiszen a kampány kizárólag amerikai belpolitikai ügyekre koncentrált. Két eset lehetséges: nincs még elképzelése arról, hogy viszonyul Oroszországhoz, Kínához, Kanadához és az Európai Unióhoz, és szakértőkre bízza ennek kialakítását, vagy van, de még nem akar előállni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!