Gazdaság

2017.01.26. 18:50

Terv a hasznosításra

Veszprém - Pályázati forrásból korszerűsíthetik és kiállítótérként funkcionálhat az egykori piarista gimnázium, hangzott el a testületi ülésen csütörtökön.

Marton Attila

Pro Meritis-díjat vehetett át az ülés elején Szegedi László, a harmincéves fennállását a közelmúltban ünneplő Veszprém Televízió igazgató-főszerkesztője, akit Veszprém közösségi életében nyújtott kimagasló teljesítményéért és magas színvonalú szakmai munkájáért díjaztak.

Interpellációjában Hartmann Ferenc, a Demokraták Veszprémért frakcióvezetője arról kérdezte a polgármestert, a húszemeletes korábban beígért felújítása miért késlekedik, mit tehet az önkormányzat az épület felújításáért. Porga Gyula (Fidesz-KDNP) a tervezett rekonstrukció kapcsán felidézte, 2013-ban az önkormányzat támogatásával a társasház felújítási dokumentációt készíttetett, amely mintegy 890 millió forintra becsülte a fejlesztés költségét. A társasház tavaly pályázatot adott be a felújításra, amit elutasítottak, a lakóközösség fellebbezett a döntés ellen.

Porga Gyula adja át a Pro Meritis-díjat Szegedi Lászlónak, a helyi tévé igazgató-főszerkesztőjének
Fotó: Mátyus Tamás

Hartmann Ferenc arról is érdeklődött, mi az önkormányzat terve a Vár utca 10. szám alatti épületegyüttessel, valamint arról, jogerős-e az egykori Várkert szórakozóhellyel kapcsolatos bírósági döntés. Porga Gyula válaszában elmondta, az egykori közgazdasági szakközépiskola épületének teljes energetikai megújítását tervezik, az ehhez szükséges 755 millió forintot európai uniós forrásból finanszíroznák. A felújított épületet a Laczkó Dezső Múzeummal együttműködésben turisztikai célokra használnák. A Várkert ügyében elmondta, mindkét peres eljárás megszűnt, így az ingatlan a Művészetek Háza kezelésébe került. A város most hasznosítási javaslatot vár Hegyeshalmi László igazgatótól.

Baumgartner Lajos (Fidesz-KDNP) a királyszentistváni hulladékkezelő területének megvásárlásáról kérdezte Czaun Jánost, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-Kezelési Önkormányzati Társulás elnökét, aki elmondta, a hulladékkezelő öt helyrajzi számon működik, az adásvételi szerződéseket 2006 szeptemberében a társulás akkori elnöke, Hartmann Ferenc írta alá.

Emelkednek a gyermekétkeztetési díjak márciustól. Az iskolákban és a Bárczi intézményben három százalékkal lesz drágább az étkezés. Az önkormányzati fenntartású óvodáknál a normál gyermekétkeztetés díja három százalékkal, míg a táplálékallergiás ellátásé mintegy 13 százalékkal emelkedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!