Gazdaság

2017.02.22. 17:29

Újabb fontos adózási határidő

A hétfő újra fontos nap.

Piltman-Horváth Barbara

A jövő hét elején újabb adóhivatali határidő közeleg a vállalkozóknak, ezúttal a személyi jövedelemadót kell bevallaniuk.

Ezen a héten hétfőn már egy fontos határidő letelt a vállalkozásoknak: áfát kellett bevallaniuk, ami az ügyfél-kapurendszer megakadása miatt finoman szólva nem ment zökkenőmentesen. Most újabb határidőt hoz az új hét, hiszen az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek február 27-ig kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat, az elszámolás pedig a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető. A dátum az evás egyéni vállalkozókra és a katás adózókra is vonatkozik.

Nem kell teljesíteni ezt a kötelezettséget azoknak, akik 2016-ban megszüntették vagy az esztendő egy részében (de még december 31-én is) bejelentetten szüneteltették vállalkozásukat.Nekik május 22-ig kell bevallásukat benyújtaniuk, és mindenképp ki kell tölteniük a bevallás egyéni vállalkozói részét is. Akik az elmúlt év egészében bejelentetten szüneteltették tevékenységüket, és nem volt adóköteles jövedelmük, nem kell egyéni vállalkozóként bevallást benyújtaniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!