Barba Negra Track

2020.09.08. 12:01

Ízelítőt kaphatnak a rajongók Hobo hamarosan megjelenő új lemezéből

A Rejtő dekameron című, 14 dalt tartalmazó albumon Hobo nagy Rejtő Jenő rajongóként felidézi a leghíresebb regényalakokat a mai, koronavírusos Magyarországon megjelenítve.

Budapest, 2019. március 30. Hobo (Földes László) a Viharban születtem című életműkoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. március 30-án. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Az alapötlet Giovanni Boccaccio „Dekameron”- jából származik. A néhai mester művében pestisjárvány miatt kastélyban rekedt tíz ember és unalmukban mindegyikük előadott egy-egy történetet, vagyis tíz novellából áll a mű. Ebből kiindulva Hobo nagy Rejtő Jenő rajongóként felidézi a leghíresebb regényalakokat a mai, koronavírusos Magyarországon megjelenítve.

Így Budapestre érkezik Gorcsev Iván, Csülök, Piszkos Fred, Troppauer Hümér, Senki Alfonz, Fülig Jimmy, Vanek B. Eduárd, valamint Leila, az arab démon, Zwillinger Lola és Laura de Pirelli operaénekesnő. Ám karanténba zárják őket a margitszigeti Grand Hotelben, ahol bemutatkoznak, majd – többek között – árnyékkormányt alakítanak.

Mindegyik dalhoz külön illusztrációk készültek, a néhai zseniális Korcsmáros Pál által kitalált és megrajzolt Rejtő-képregények eredeti figurái jelennek meg a képeken.

Fotó: Barba Negra Track

A vadonatúj albumból néhány dalt élőben is hallható lesz szeptember 13-án este (kapunyitás 18 órától), a Barba Negra Track színpadán. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a rendezvényen limitált létszámban vehetnek részt a rajongók, így érdemes elővételben megváltani a belépőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!