Bulvár-celeb

2021.04.18. 15:50

Tizenhárom éve hunyt el Antal Imre, így néz ki most a sírja

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművészt, televíziós személyiséget és humoristát a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán

Tizenhárom évvel ezelőtt, április 15-én hunyta le örökre a szemét Antal Imre, aki egyszerre volt zongoraművész, színész, televíziós személyiség és humorista.

Hosszú ideig Vitray Tamással közösen vezették a szilveszteri műsorokat. 1980-ban elindult a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb sorozata, a Szeszélyes évszakok, amelyet eleinte Kudlik Júliával közösen vezetett.

Sokáig imádott édesanyjával élt, annak 1988-ban bekövetezett halála nagyon megviselte.

Élete megroppant, testi-lelki állapota egyre rosszabbá vált, krónikus ízületi fájdalmain túl egyéb betegségek is gyötörni kezdték, trombózist kapott, orra deformálódott. A rynophyma nevű betegségben szenvedett.

A Szeszélyes évszakok gyártója, a Szféra TV sietett a művész segítségére: speciális műtéttel – melyet részben külföldön végeztek el – új orrot kapott, ami átmenetileg visszaadta életkedvét. Ekkor azonban az hirtelen megszűnt a műsor, s Antal munka nélkül maradt. Jó barátja, Jenei József karolta fel, szentendrei házába fogadta és ápolta a humoristát.

2006-ban újra a kamerák elé állhatott a Szeszélyessel, ám a folytatás mindössze öt adást ért meg. Antal Imre betegségre hivatkozva visszavonult. Végbél-daganatot diagnosztizáltak nála. Élete utolsó időszakát egy hospice házban töltötte, egészen 2008. április 15-ig, halála napjáig.

Néhány éve az a hír járta, hogy a sír rendkívül elhanyagolt, nem gondozza senki, egyetlen virág sincs rajta.

Ezért a Ripost az évforduló napján ellátogatott a sírkertbe, hogy megnézze, milyen állapotban van most az emlékhely.

Nos, a sír nem nyújt szomorú látványt, egy kedves kis csokor is díszíti, a lábához pedig valaki zöld ágacskákat helyezett el néhány vázában.

Fotó: Ripost

Minden jel arra mutat tehát, hogy van valaki, aki rendszeresen kijár Antal Imre sírjához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában