Bulvár-celeb

2021.05.19. 08:05

Megható! Teljesült Balázs Fecó utolsó kérése

„Tudom, hogy egyszer még zenélünk együtt” – mondta Dorozsmai Péter az M5 csatorna Librettó című műsorában, Balázs Fecóra emlékezve. A Korál zenekar dobosa elárulta, sikerült teljesítenie barátja és zenésztársa utolsó kérését, befejezte és megjelenhetett a Legszebb dalaink című dupla CD.

Budapest, 2017. szeptember 6. Balázs Ferenc (becenevén Balázs Fecó) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál együttes frontembere a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a mûvész és a Korál rockegyüttes munkásságát idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Fotó: Zih Zsolt

„Nehéz elhinni, ami vele történt, életem jelentős részét mikrobuszokban és a színpadon töltöttem vele, és olyan mintha a családtagom lenne. Rengeteg a jó zenész ott, ahol most ő van. Biztos vagyok benne, hogy alakít egy égi zenekart, és azt is tudom, hogy egyszer még fogunk együtt zenélni” – emlékezett e szavakkal Dorozsmai Péter az M5 Librettó című műsorában a novemberben elhunyt Balázs Fecóról.

„Már 2018 óta dolgoztunk azon az albumon, amelyre eredetileg a tíz legjobb Korál-dal került volna fel, de Fecó újabb és újabb ötletei nyomán végül dupla CD lett belőle. Javában zajlott a munka, amikor ő beteg lett és kórházba került. Felhívtam, és megkérdeztem, hogy tudok-e neki bármiben segíteni. Azt mondta, ne törődjek semmivel, csak fejezzem be élete lemezét”

– emlékezett vissza Dorozsmai.

Bár Balázs Fecó már nem tudta az összes dalt felénekelni, de zenésztársainak – Nikának, Bigának és Kontor Tamásnak – köszönhetően ez a néhány szerzemény is felkerült az albumra. Dorozsmai Péter szerint a szimfonikus hangszereléssel feldíszített rockos hangzású dalokat felemelő érzés hallgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában