Szívszorító

2022.12.03. 05:17

Rettegnek Zámbó Jimmy legidősebb testvére miatt

Zámbó Jimmy édesanyjának halálhíre még úgy is váratlanul érte a családtagokat, hogy Anna néni 96 éves volt. Az asszony, bár sokat betegeskedett az utóbbi években, a halála előtti napokban jobban érezte magát. Talán csak ő maga sejtette, hogy közeleg az idő, amikor újra együtt lehet szeretett férjével és a fiával, akit 21 éve veszített el.

Fotó: Bors

Anna néni unokája, az édesapja nyomdokain járó Zámbó Krisztián csütörtök délelőtt is kereste a szavakat, hiszen pár napja még telefonon beszélt nagymamájával, és kedvesével arra készültek, hogy meg is látogatják őt zuglói otthonában, ahol gyermekei féltő gondoskodásában élt.

„Úgy volt volt, hogy csütörtökön találkozunk...”

Tudtuk, hogy közeleg a nap, amikor el kell engedjük a kezét, azt, amivel ő egész életében féltőn terelgetett bennünket, de nap-nap után reménykedtünk benne, hogy a Jóisten ad még nekünk időt. Amikor utoljára beszéltünk, úgy is éreztem, hogy korai lenne még búcsúzni. A korához és a körülményekhez képest jól érezte magát. Bár a hangja gyengécske volt, de úgy vágott az esze, mint a borotva. Most visszagondolva veszem csak észre, hogy ő akkor elköszönt tőlem. Folyamatosan azt mondogatta, hogy vigyázzak magamra és Zsuzsikára és Isten kegyelmét kérte ránk. Azt kérte, hogy mindig fogjuk egymás kezét, én pedig megígértem neki. Úgy tettük le a telefont, hogy pár nap múlva találkozunk, de…

– kezdte a Borsnak az énekes, aki azt is elárulta, hol kísérik majd utolsó útjára Anna nénit.

Férje mellett helyezik örök nyugalomra

Sokan felteszik most a kérdést, hogy "mamájom" vajon apu mellett nyugszik-e majd. Nos, azt egyelőre nem szeretném elmondani, hogy pontosan hol búcsúzunk majd el tőle, mert a családdal közösen döntjük el, hogy nyilvános lesz-e temetése, de annyit mondhatok, hogy nem Csepelen kísérjük utolsó útjára. A férje mellett szeretett volna örök békére lelni és természetesen teljesítjük az akaratát. Mariettával már beszéltünk erről pár szót és azt kérte, hogy énekeljem majd el azt a dalt, amit aputól a legjobban szeretett. Ez pedig a „Nézz le rám, ó Istenem" – árulta el Krisztián.

Tőle kapták a hitüket

Az énekes arról is mesélt, mi az, amiért élete végéig hálás lesz a nagymamájának.

Ő egy csodálatos asszony volt, aki éppen a nagyon erős Istenhitével volt képes egymaga összetartani az egész családunkat. Amellett, hogy mélyen hívő volt, szerette és ismerte a modern világot és fantasztikus beszélgetéseink voltak, hiszen mindenhez hozzá tudott szólni. Még élete utolsó éveiben is öröm volt figyelni rá.

Én is és a családunk minden tagja, tőle kaptuk a hitünket és ezért amíg élek, hálás leszek neki

– mondta Zámbó Krisztián.

A legidősebb Zámbóért aggódik most a család

Zámbó György teljesen összeomlott, miután testvérei elárulták neki, hogy édesanyjuk elment. A legidősebb Zámbó fivér először 2020-ban kapott agyvérzést, de abból szerencsésen felépült. György idén márciusban másodszor is átesett egy agyvérzésen és az állapota azóta nem javul. Zámbó Krisztián és a család többi tagja most a gyász mellett érte is aggódnak.

Nagyon sokat tanakodtunk, hogyan mondjuk el Öcsinek, hogy a mama elment. Sajnos ő nagyon rossz állapotban van, de lehetetlen volt előtte titokban tartani a tragédia hírét, hiszen pillanatok alatt lett tele az internet. Gyuri nagyon rosszul viselte édesanyja elvesztését, így most mindannyian azért imádkozunk, hogy vele ne legyen semmi baj – mondta a lapnak Krisztián.

Zámbó Adrián családtagjaira támaszkodik a gyászban és ő is támaszként áll testvére, nagybátyjai és nagynénje mellett.

Való igaz, hogy a koronavírus miatt rég láttam őt, de nem mertem kockáztatni. Pótolhatatlan veszteség érte most a családot, annak ellenére, hogy nagyon szép kort ért meg a mama, ráadásul szellemileg kifogástalan állapotban volt. Viccelődtünk is vele rendszeresen, hogy még mennyire fiatal. Mindenki imádta a mamát, az egész család odáig volt érte.

Most egymásra támaszkodunk, egyebet nem tehetünk

– mondta szomorúan Jimmy legkisebb fia a nagymamájáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában