Bulvár-celeb

2023.01.24. 14:00

Hihetetlen: már egy éve, hogy itt hagyott minket Csollány Szilveszter

Olimpiai bajnokaink emlékeznek a tavaly elhunyt tornászra.

Forrás: Metropol

Ma egy éve, hogy az egész ország döbbenten hallotta a szörnyű hírt: január 24-én  elhunyt Csollány Szilveszter. A nagy bajnok, ahogy társai és az egész tornászvilág nevezte: a "gyűrűk ura" a végsőkig harcolt, küzdött, mint életében mindig, de akkor, bár ilyen ritkán esett meg vele, vesztett.

Az olimpia-, világ- és Európa-bajnok egész életében kereste a helyét. Megalkuvást nem ismert, ha valami nem tetszett neki, inkább a nehezebb, a meglepőbb, a járatlan utat választotta. 2020-ban sokak kedvence lett, amikor az Exatlon Hungary második évadában vett részt - írja a Ripost.

Fotós: William West / Forrás: AFP

Magyar Zoltán olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója ugyan nem egy korosztály Szilassal, ahogyan elmondta a Ripostnak, de természetesen figyelemmel kísérte Csollány pályafutását. 

"Szavakkal nehéz kifejezni mekkora sportoló volt Szilveszter" - mondta a magyar szövetség elnöke. "Amit ő tudott a gyűrűn, azt csak kevesen tudják még ma is, csak a legnagyobbak vehetnék fel a versenyt a kétezres évek szuper Csollányával. Nagyon hiányzik nekünk, magyar tornászoknak, de szerintem a sokaknak a világban. Biztos vagyok abban, hogy Amerikától Izlandon keresztül egészen Ausztriáig ma mindenki – így én is - gyertyát gyújt a tiszteletére."

Berki Krisztián tornász a 2002-es debreceni világbajnokságon együtt versenyzett Csollánnyal, aki gyűrűn aranyérmes lett.

"Tizenhét éves voltam, amikor Szilveszterrel egy csapatban képviselhettük Magyarországot a világbajnokságon" – mondta az olimpiai bajnok. "Hihetetlen volt látni, még ma is borsódzik a hátam, amikor a gyűrűn néztem. Fantasztikus értéke volt a tornának, fájó, hogy nagyon korán elhagyott bennünket. Nagy szükségünk volna ma is sok hasonló sportemberre."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában