Bulvár-celeb

2024.01.02. 04:55

Itt a lista: ezt fogadják meg legtöbben újévkor

Az emberek ilyenkor nagy elhatározásokat szoktak tenni. A kérdés, mi az, amit meg is tudnak belőle tartani.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Yuriy Maksymiv

Néhány napja búcsút mondhattunk 2023-nak, és beköszöntött 2024. Ilyenkor az óév végén sokan tesznek különböző ígéreteket, hogy máshogy fognak csinálni bizonyos dolgokat az új esztendőben.

Sokan ilyenkor szokták megfogadni, hogy leteszik a cigarettát, vagy azt, hogy egészséges életmódra váltanak. A Forbes Advisor most közzétette legfrissebb adatait, amely szerint a britek harmada tervezi, hogy tesz valamilyen fogadalmat az idei évre, további nyolc százalékuk pedig bizonytalan ebben a kérdésben.

Az adatok azt mutatják, hogy a fiatalabbak – 18 és 34 év közöttieknél – a legvalószínűbb, hogy újévi fogadalmat tesznek, több mint a felük (51 százalék) tervezi, hogy legalább egy dolgot megfogad erre az évre. Az 55 év felettieknél mindössze csak a 12 százalékuk tesz valamilyen fogadalmat.

A kutatásból az is kiderült, hogy melyek a legnépszerűbb elhatározások ilyenkor. Valószínűleg senki sem fog meglepődni, de az első helyre a testmozgás került, ezt az emberek 40 százaléka mondta. A második leggyakoribb - az emberek 35 százalékánál - a fogyás volt, míg az emberek 33 százaléka szeretne egészségesebben étkezni. 13 százalékuk azt mondta, hogy szeretné csökkentené az alkoholfogyasztását, 11 százalékuk pedig azt tervezi, hogy leszokik a dohányzásról. 24 százalékuk szeretne kevésbé stresszes életét élni, míg 22 százalékuk érzelmi jólétük javítását tűzte ki célul. 31 százalékuk pedig szeretné, ha a pénzügyi céljaik megvalósulnának a 2024-es évre vonatkozóan.

A legtöbben úgy próbálják meg betartani fogadalmukat, hogy elérhető célokat tűztek ki maguk elé - írja a Ladbible.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában