Bulvár-celeb

2024.04.02. 15:45

Orvosi szenzáció: először született szívátültetett anyának gyereke Magyarországon

Magyarországon először született szívtranszplantált édesanyának gyereke – derül ki az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményéből.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mahsun YILDIZ

„Tizenöt évvel ezelőtt még senki nem gondolt arra a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI), hogy egyetlen szívtranszplantációval két életet is adnak a világnak. Ez az örömteli esemény most bekövetkezett, nemrég egészséges újszülöttnek adott életet az a hölgy, aki 2009-ben az Intézet falai között kapott új szívet” – áll a közleményben.

A nő az eredeti tervek szerint az intézetben szült volna, végül azonban a baba már Kisvárdán világra jött a Szent Damján Görögkatolikus Kórház szülészeti osztályán. A GOKVI munkatársai végig telefonon tartották a kapcsolatot a szülészet munkatársaival. A szülés „kivételesen magas színvonalon zajlott le természetes úton”.

Ezután az édesanyát és gyerekét mentővel szállították a GOVKI-ba, ahol további vizsgálatokra került sor, majd komplikációmentesen, néhány nap elteltével egészségesen távozhattak mindketten a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában