Elcsábuló férfiak

2017.10.18. 09:30

A magyarok kétharmada szigorúbban büntetné a hamisítókat

A kutatást a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület végezte, s az eredményekről a szervezet titkára, Németh Mónika számolt be, kiemelve: az emberek szerencsére egyre jobban átlátják a hamis termékek veszélyeit. 

Az M1 aktuális csatornán szerdán elhangzott anyag szerint a megkérdezettek 84 százaléka nem vásárolna hamis terméket, de 13-18 százalékuk még elcsábul.

A hamis termékek vásárlásának körülményeivel és motivációival kapcsolatban általánosságban az is kiderült, hogy a válaszadók közel kétharmadának döntésében az játszotta a döntő szerepet, hogy a hamis árucikk olcsó volt.

A felmérés arra is rámutatott, hogy leginkább a férfiak, illetve a Budapesten élők vásároltak nagyobb arányban hamis terméket az elmúlt évben

- ismertette.

A legnépszerűbb termékek közé sorolta a ruházati cikkeket, amit a hamis illatszerek követnek, viszont hamis gyógyszereket jóval kevesebben vesznek.

Magyarországon évente 230 milliárd forint kárt okoz a hamisítás, ami miatt

évente 11 ezer állás kiesése vezethető vissza a szellemi tulajdonhoz kapcsolódó iparágakat sújtó hamisításra

- mondta.

Borítókép: Vigyázat: az illatszerek második helyen szerepelnek a hamisított termékek magyar listáján.

Ollyy / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában