üzenet

2018.06.01. 07:46

Az Európai Parlament is elutasítja az Európai Bizottság költségvetési javaslatát

Deutsch Tamás, néppárti európai parlamenti képviselő elmondta, az Európai Unió költségvetési javaslatát nemcsak a Fidesz-KDNP néppárti politikusai utasítják el, hanem elsöprő többséggel az Európai Parlament is.

Ez egy nagyon erős üzenet az Európai Bizottság számára, hogy rossz úton járnak – közölte az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A következő időszakra vonatkozó költségvetési javaslat már egy új korszak kezdete, amikor az Egyesült Királyság már nem lesz tagja az Európai Uniónak. A britek nagyságrendekkel több pénzt fizettek be az Európai Unió költségvetésébe, mint amennyit onnan kaptak.

Az Egyesült Királyság kiesésével csökkenhet az Európai Unió költségvetése és azt a meglehetősen bátortalan megoldást választotta az Európai Bizottság, hogy annyival csökkenti a költségvetés legfontosabb fejezeteit, a kohéziós forrásokra fordítható összegeket, agrártámogatást, vidékfejlesztést, amennyivel kevesebb forrás áll majd a rendelkezésére – fogalmazott.

Deutsch Tamás hozzátette, hogy az Európai Bizottság választhatta volna azt, amit az Európai Unió államainak döntő többsége vállalt, köztük Magyarország is, hogy készek nagyobb arányú befizetésre, mely jelentős mértékben pótolta volna a Brexit utáni kiesést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában