Ügyfélbarát hozzáállás

2018.06.06. 07:09

Pozitívan bírálta el az adózói kérelmek kétharmadát tavaly a NAV

Az előző évben 128 ezer alkalommal kértek fizetési kedvezményt az adófizetők. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) intézett beadványok összesen 157 milliárd forintról szóltak. Az ügyek kétharmadában részben eleget tett a hatóság az ügyfelek kérésének.

A Magyar Idők szerdai számában közölt cikk kiemeli, hogy 78 ezer iratban könnyítést, azaz részletfizetést vagy fizetési halasztást indítványoztak az adófizetők, 13 ezer kérelem a lerovandó összeg mérséklésére irányult, 14 ezer esetben pedig könnyítést és mérséklést is kért egyidejűleg a dokumentum megfogalmazója. Ezek mellett iktatott a NAV 23 ezer olyan kérelmet, amely hiányosnak bizonyult: ezekben az esetekben nem volt egyértelmű, hogy az adófizető mit várna a hivataltól.

A hivatal – amely 113 ezer jogerős elsőfokú határozatot hozott meg – ötmilliárd forintot elengedett, 68 milliárd forintra pedig részletfizetést engedélyezett vagy haladékot adott – olvasható a Magyar Időkben. Ezek alapján tavaly a NAV átlagosan három ügyből kettőnél legalább részben teljesítette az adófizetők kérését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában