Stabilitás és perspektíva

2018.07.31. 07:56

Lentner Csaba: Magyarország vezető szerepet tölthet be

Hazánk önálló gazdaságpolitikát visz, melyben a kis- és középvállalkozások lehetőségei folyamatosan bővülnek.

Nemzeti öntudat nélkül nincs sikeres magyar gazdaságpolitika – mondta Lentner Csaba közgazdász az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Hozzátette, hogy a magyar gazdaságban van erő, erkölcsi és gazdasági értelemben is. A egyetemi tanár szerint megteremtődött annak a lehetősége, hogy Magyarország a Kárpát-medencét gazdasági értelemben egyesítse – foglalja össze az elhangzottakat az Echotv.hu.

A közgazdász rámutatott, hogy Orbán Viktor felismerte ezt a helyzetet, és tusványosi beszédében arra utalt, hogy

távlatokban és fenntartható rendszerekben kell gondolkodni, és vissza kell állítani a Trianon előtti gazdasági struktúrát,

mely több évszázadon át jellemzett bennünket. Cél, hogy „az EU 5 legversenyképesebb országa közé tartozzunk 2030-ra” – határozta meg az irányt a miniszterelnök amellett, hogy a Trianon előtti gazdasági érhálózatot gyorsforgalmi utakkal és széleskörű együttműködésekkel újra kell építeni.

Lentner Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország önálló gazdaságpolitikát visz, melyben a kis- és középvállalkozások lehetőségei folyamatosan bővülnek. Az, hogy az elmúlt 8 évben megteremtődött a pénzügyi egyensúly, alkalmassá tesz bennünket arra, hogy a térségben vezetői szerepet töltsünk be – mondta a szakember.

A teljes beszélgetés:

A borítókép forrása: Youtube / ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában