támogatás

2019.11.13. 11:00

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

Jelenleg 177 ezer élő szerződése van a központnak, idén eddig több mint tízezren éltek a kedvezményes hitelfelvételi lehetőséggel.

Folyatódik a tendencia, idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma – közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Magyar Péter azt mondta, hogy

a szabad felhasználású Diákhitel1-et több mint 20, a képzési költségekre fordítható Diákhitel2-t pedig csaknem 20 százalékkal többen vették fel idén.

„Jelenleg 177 ezer élő szerződése van a központnak, idén eddig több mint tízezren éltek a kedvezményes hitelfelvételi lehetőséggel” – tette hozzá.

A vezérigazgató szerint a bővülés annak köszönhető, hogy a szülők és a diákok egyaránt felismerték,

a diákhitel sokkal inkább támogatásnak minősül, mint klasszikus értelemben vett hitelnek.

„Az alacsony kamat – a Diákhitel1 esetében 1,99 százalékos, a Diákhitel2 pedig kamatmentes – mellett családtámogatási kedvezmények is vannak: a diákhitellel rendelkező édesanyáknak második gyermekük születésekor a hitel felét, a harmadik gyermek születésekor pedig a hitel teljes összegét elengedik” – emlékeztetett.

Magyar Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy aki még a téli szünet előtt szeretné megkapni a Diákhitel1 teljes féléves összegét, ami 350 ezer forint, annak november 15-ig kell ezt igényelnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában