több pénz marad a vállalkozásoknál

2020.01.05. 21:32

A gazdaságvédelmi akcióterv a beruházásokat ösztönzi

A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv újabb elemeivel fejlesztésekre ösztönzi a vállalkozásokat, hogy fennmaradjon a foglalkoztatás magas szintje – mondta Szajlai Csaba, a Figyelő című hetilap főszerkesztő-helyettese az M1 vasárnap reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy életbe léptek a kormány gazdaságvédelmi akciótervének újabb elemei. Szajlai Csaba szerint a kormány készül a gazdaság lassulására, és ezekkel az intézkedésekkel szeretné „fűteni” a gazdaságot.

Kiemelte az adócsökkentéseket, -egyszerűsítéseket, például a kisvállalati adó mértékének 12 százalékra mérséklését és a szociális hozzájárulási adó csökkentését. Mint mondta,

a kormány az intézkedéseivel azt akarja elérni, hogy több pénz maradjon a vállalkozásoknál, s azt beruházásokra, így munkahelyteremtésre fordítsák.

A szakértő várakozásai szerint a jövőben folytatódni fog az adócsökkentés, illetve a bürokrácia csökkentése, és elkerülhetetlennek tartja az állami szférában a bérek emelését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában