elővárosi vonalakra

2020.01.22. 14:00

Májusban 15 új Volvo busz érkezik a Volánhoz

Tizenöt új, nagy befogadóképességű autóbuszt vásárol közel 1,2 milliárd forint értékben a Volánbusz Zrt. a Volvo Hungária Kft.-től, a buszok várhatóan májustól állnak forgalomba – közölte a Volánbusz kedden.

A Volvo 8900 típusú új autóbuszok a nagy forgalmú elővárosi és regionális vonalakon fognak közlekedni. A hosszú szóló – nem csuklós -, háromtengelyes, 53 ülőhelyes járművek alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak, így kerekesszékkel is igénybe lehet venni.

Az új autóbuszokat környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, WIFI-vel és üléspáronként egy-egy USB-csatlakozási lehetőséggel szerelték fel.

Az alumíniumból és acélból készített karosszéria kis tömegének köszönhetően a Volvo 8900 üzemeltetése a szokottnál gazdaságosabb és környezetkímélőbb. A szervizelés és a karbantartás az átadást követő 24 hónapban a Volánbusznál nem jár költséggel, ezeket a kiadási tételeket a nyertes ajánlat magában foglalja.

A Volánbusz 2019 és 2022 között 3930 darab autóbusz beszerzését tervezi, így a vállalat teljes járműflottájának 60 százaléka lecserélődhet. A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés és Magyarország buszstratégiájának megvalósítására tett intézkedéseknek. A vállalat tervei szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát – írták a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában