figyelem!

2020.04.29. 13:01

Csalók küldenek leveleket az NKM-re hivatkozva

Az elkövetők valós ügyfélszámlát csatolnak a levélhez, amely új földgázszámla elkészültéről értesít.

Adathalász csalók küldenek elektronikus leveleket az NKM Energia Zrt.-re hivatkozva – közölte a szolgáltató az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint az elkövetők valós ügyfélszámlát csatolnak a levélhez, amely új földgázszámla elkészültéről értesít. A megtévesztő leveleket ugyanakkor ki lehet szűrni, mert az NKM küldeményein mindig szerepel a szerződéses folyószámla száma, a számla száma, és az összes adat az átutaláshoz. A szolgáltató kizárólag az [email protected] címről küld tájékoztatást számlák kiállításáról – hívta fel a figyelmet az NKM.

Az NKM földgáz online ügyfélszolgálatának címe https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat, a csalók viszont a https://nkmenergia-zrt.com/foldgaz/ugyfelszolgalat-hu címre próbálnak irányítani. Hangsúlyozták továbbá, hogy az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérnek bankkártyaadatokat, azokat kizárólag a biztonságos banki felületre átirányítva kell beírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában