Ország-világ

2021.02.23. 21:08

Schanda Tamás: továbbra is igényelhető a KFI-bértámogatás

Az államtitkár eredményesnek ítéli az intézkedést.

Innovatív ötletek és az azokat megvalósító szakemberek nélkül nincs erős magyar gazdaság, ezért nyújt kiemelkedő támogatást a kormány a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI)tevékenységet végző vállalatoknak és szervezeteknek a koronavírus-járvány idején is – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden a közösségi oldalán.

Schanda Tamás Facebook-posztjában kiemelte: a KFI-bértámogatás segít egyben tartani a már összeszokott és jól működő mérnök- és kutató teameket, ilyen csapatokat ugyanis nem lehet egyik napról a másikra felépíteni a járvány elmúltával.

Az államtitkár eredményesnek ítéli az intézkedést. Mint írja, a koronavírus-járvány első hulláma után 23 ezer ember munkahelyét tudták megvédeni a segítségével. A második kiírásnál már 940 munkaadó igényelte 11 735 dolgozójának, csaknem 9 milliárd forint értékben a támogatást.

A hétfőn este megjelent rendelkezés értelmében pedig a veszélyhelyzet ideje alatt továbbra is élhetnek a lehetőséggel a KFI területen dolgozók – hívta fel a figyelmet.

Schanda Tamás közölte: a baloldalra ebben sem számíthattak, országgyűlési képviselőik egytől egyig nemet mondtak hétfőn arra, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításával továbbra is gyorsan és egyszerűen segíthesse a kormány a magyar gazdaságot a koronavírus okozta nehéz helyzetben is.

„Ha válságkezelésről van szó, ők csak a megszorításokra tudnak gondolni. Mi teljesen más utat választottunk: lehetőségeket teremtünk a cégeknek, munkahelyeket az embereknek. Mert ha munka van, minden van!” – fogalmazott bejegyzésében az ITM államtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában