innováció

2021.02.26. 08:57

Újabb egészségipari beruházások indulnak több mint 5 milliárd forintból (videó)

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak – mondta a pénzügyminiszter pénteken a Facebookra feltöltött videójában, miután aláírta a három érintett cég támogatási szerződését.

Budapest, 2020. november 6. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a támogatási szerzõdések aláírása elõtt a minisztériumban 2020. november 6-án. Újabb egészségipari beruházások indulnak a kormány Egészségipari támogatási programjának (Etp) köszönhetõen, amelyre 50 milliárd forintot különítettek el. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Varga Mihály közölte, mindhárom cég magas hozzáadott értékű beruházást valósít meg.

A Metris3D Kft. 1,1 milliárd forintos beruházásával

gumikesztyűk gyártása indul el hazai alapanyagból Kiskunfélegyházán.

A Podiart Kft. 1 milliárd forintos beruházásával

3D nyomtatással előállított orvosi segédeszközöket fejlesztenek majd Vecsésen.

A Zorinvest Kft. csaknem 3 milliárd forintos beruházásának köszönhetően pedig

fokozott fertőzés veszélyben használható berendezések előállítása kezdődhet meg Budakeszin.

Varga Mihály elmondta, az újakkal együtt már 49 szerződés született az Egészségipari Támogatási Programon belül, és 70 milliárd forintnyi beruházás valósulhat meg.

„A járvány harmadik hulláma előtt állunk, az egészségipari beruházások tehát több oldalról is Magyarország érdekeit szolgálják: egyrészt erősítik hazánk önellátását, új munkahelyeket teremtenek és hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a gazdaság sikeresen újrainduljon” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában