fontos változások

2021.11.17. 08:12

Módosult közlekedési rend a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti korlátozás miatt

A nagyobb késések, torlódások megelőzése érdekében több vonat rövidebb útvonalon közlekedik vagy kimarad a menetrendből.

Budapest, 2021. november 4. A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug), a svájci Stadler Rail által gyártott, egyik emeletes, elektromos meghajtású korszerű motorvonata érkezett a főváros Nyugati pályaudvarának nemrég felújított csarnoképületébe.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Kőbánya-Teher állomáson a kedden meghibásodott biztosítóberendezés javítása elhúzódik, ezért szerdán is korlátozásokat vezetnek be, így a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon 15-20 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A Mávinform szerda hajnali tájékoztatása szerint a nagyobb késések, torlódások megelőzése érdekében több vonat rövidebb útvonalon közlekedik vagy kimarad a menetrendből.

A debreceni, nyíregyházi sebesvonatok csak Szolnokig közlekednek és onnan indulnak vissza. A monori S50-es vonatok csak Kőbánya-Kispest és Monor között járnak. A szolnoki, ceglédi Z50-es és G50-es vonatok nagy része, valamint a szegedi és debreceni InterCityk a teljes útvonalon közlekednek. Az S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispest és Lajosmizse között járnak.

A gyorsabb eljutás érdekében a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon érdemes a BKK járataival utazni – írta a Mávinform. A vasúti jegyeket és bérleteket hajnali fél 5-től elfogadják az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, valamint az M3-as metrópótlón a Nagyvárad tér és a Nyugati pályaudvar között.

Borítókép: A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug), a svájci Stadler Rail által gyártott, egyik emeletes, elektromos meghajtású korszerű motorvonata érkezett a főváros Nyugati pályaudvarának nemrég felújított csarnoképületébe 2021. november 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában